Eindelijk zicht op grote verbouwing!

Goed nieuws te melden! Dit is wat De Limburger vandaag schreef:

Na tien jaar eindelijk zicht op grote verbouwing of nieuwbouw voor jongerencentrum Jera in Ysselsteyn

Ysselsteyn – Het lijkt erop dat jongerencentrum Jera in Ysselsteyn, dat al jaren huist in een zwaar verouderd en onveilig gebouw, een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Nieuwbouw of een flinke verbouwing lonken.

De vernieuwing van Jera is een stap dichterbij gekomen nu de gemeenteraad van Venray dinsdagnacht unaniem heeft besloten geld voor de voorbereiding beschikbaar te stellen, zodra het projectplan is goedgekeurd. Dat zou voor het eind van het jaar zijn.

De vernieuwbouw zou een kleine twee miljoen euro gaan kosten. Het geld daarvoor heeft de gemeente voor volgend jaar nog niet gereserveerd. Door echter nu wel geld voor de voorbereiding beschikbaar te stellen, kan het jongerencentrum in ieder geval vast aan de slag met die voorbereidingen.

Gemeenschapshuis
Dat het gebouw van Jera drastisch vernieuwd moet worden, was tien jaar geleden al vastgesteld. Eerst werd gekeken of het jongerencentrum onderdeel zou kunnen worden van het nieuwe gemeenschapshuis in het dorp. Dat bleek geen goede optie. Daarna bleef het weer stil, al werd er door de Werkgroep Toekomst Jera wel gewerkt aan een verbouwingsplan.

Omdat er voor komend jaar weer geen geld gereserveerd zou worden voor Jera, besloot de werkgroep een brandbrief te sturen naar de gemeenteraad. De brief is mede ondertekend door Jera zelf, festival Jera On Air, Werkgroep Realisatie Accommodatieplan, Beheersstichting Jeugdcentrum Ysselsteyn en de dorpsraad van Ysselsteyn.

Wankelen
‘In het huidige Jera-gebouw is het onmogelijk geworden op een verantwoorde manier jeugd- en jongerenwerk te verrichten’, aldus de werkgroep in de brief. ‘Het uitblijven van échte voortgang brengt de toekomst van het jeugd- en jongerenwerk door Jera in Ysselsteyn stevig aan het wankelen. Wanneer zeer spoedige stappen richting vernieuwing uitblijven, vrezen wij voor de toekomst en dreigt Jera als begrip in Ysselsteyn te eindigen.’